El turisme familiar encara el nou any amb optimisme. La majoria de les famílies, gairebé set de cada 10 (67,86%), afirma que gastarà més en viatges que en 2021, segons les conclusions de la novena edició de l’Estudi de Turisme Familiar a Espanya que cada any elabora la Federación Española de Familias Numerosas i la consultora DNA. L’estudi detecta un gran canvi en els factors que es tenen més en compte a l’hora de triar les vacances. El primordial va continuar sent el preu (37,89%), però seguit molt prop de la necessitat de trobar destins no massificats (33,68%) per a evitar els contagis.I és que el turisme familiar ha canviat després de la pandèmia. Les famílies prefereixen el turisme no massificat i trien destins menys concorreguts, sobretot en l’entorn rural, per a gaudir dels seus caps de setmana o períodes vacacionals.  

Per això reactivar el turisme rural no massificat pot suposar una oportunitat econòmica per a municipis que fins ara no havien apostat pel sector del turisme. L’entorn rural ofereix molts atractius per a les famílies:

1- Tranquilitat

Els destins menys concorreguts ofereixen al viatger una calma difícil de trobar en els llocs més massificats. Per això les famílies, després de la pandèmia i davant el risc de les massificacions, prefereixen submergir-se en entorns allunyats de la bullícia habitual dels destins més turístics. 

2- Patrimoni cultural

Quan arribes a un lloc desconegut, tot està per descobrir. La història, l’art, la gastronomia local, els edificis més emblemàtics…Una oportunitat per a aprendre gaudint de l’entorn. 

3- Productes locals

Artesania, gastronomia…Reactivar el comerç de productes locals amb denominació d’origen o fets per artesans locals és una de les conseqüències de reactivar el turisme i una oportunitat econòmica per al municipi. 

4- Allotjaments familiars

Les famílies busquen llocs en els quals sentir-se com a casa. Per això els allotjaments rurals poden ser una gran opció, així com també el lloguer d’habitacions en cases familiars. 

5- Experiències inoblidables

Viatjar amb nens és més fàcil quan en els plans s’inclouen activitats divertides que transformin una visita turística tradicional en una aventura familiar. En aquest sentit oferir una Gymkana Digital Turística és una de les opcions més senzilles i rendibles. Sense necessitat de descarregar cap app, les famílies escanegen un codi QR i segueixen les instruccions. Resolent enigmes visiten el municipi com si fos un escape room, descobrint la seva història i els llocs més emblemàtics.

Com veus, és un bon moment per a reactivar el turisme del teu municipi i nosaltres podem ajudar-te. Contacta amb nosaltres i t’expliquem com!